Bjørn Magnussen klar for Viking Race 2015

Helgen 10-11.januar ble det tradisjonelle Vikingløpet arrangert. Sportsklubben Falken stilte med kun én utøver i Vikingløpet i Tønsberg i år, da flere av klubbens løpere var opptatt med stevner og trening andre steder. Trener Øystein Magnussen har gitt oss følgende rapport fra stevnet:

Etter å ha reist fra Trondheim fredag morgen, ankom vi Tønsberg i «høstvær» samme formiddag sammen med de øvrige trønderløperne. Vi skulle prøve isen kl.14.00, men da måtte vi avlyse grunnet sluddbyger som satte seg på isen. Vi fikk litt oppholdsvær kl.18.30 samme kveld som gjorde at vi fikk prøvd isen litt dagen før løpene. Det var veldig bra for Bjørn, siden han hadde vært syk store deler av uken før stevnet og fikk derav ingen istrening.

Lørdag våknet vi av et forrykende uvær med massivt regn og storm i kastene (stormen Nina). Når løpene for den eldste gruppen startet kl.13.30 hadde regnet løyet noe, men det blåste fortsatt. Bjørn viste fortsatt styrke på sprinten og vant 500m på den gode tiden 38.02 som er ny Vikingløp-rekord (han slettet dermed Espen Aarnes Hvammens rekord fra 2006). Ettersom dette er et allround-stevne sto også 3000m på programmet, en distanse Bjørn ikke har prioritert. Likevel fullførte han greit på 4.35 under OK forhold på ettermiddagen.

På søndag ble vi møtt av vinteren, hvor regn var gått over til massivt snøfall, og vinden fortsatte. Bjørn gikk en sterk 1000m på 1.18.44 og vant distansen. Dette er også ny Vikingløp-rekord. Løpene ble avsluttet med siste distanse 1500m hvor Bjørn ble nr.3 i sin klasse med 2.05 etter et greit løp til ham å være. Med dette ble Bjørn nr.2 sammenlagt i sin klasse og ble dermed tatt ut til å delta i Viking Race-finalen i Heerenveen siste helga av januar.

Alt i alt et flott gjennomført «allround»-stevne av Bjørn som fra denne sesongen har valgt å satse på sprint. En stor takk til arrangøren i Tønsberg som gjennomførte et godt stevne under vanskelige forhold.

Bjørn under sesongoppkjøringen

Vi gratulerer Bjørn med nok en tur til Heerenveen og Viking Race! Resultater fra helgen leses her.