Kretsstevne 3 på Leangen kunstisbane

Lørdag 21. november var det tid for sesongens tredje kretsløp, det første i regi av Sportsklubben Falken. Arrangementsansvarlig Nils Harald Brattgjerd hadde fått hentet seg inn etter et stort Norgescup-stevne og fikk satt sammen en dyktig arrangementsstab som var klar til dyst i henhold til planen (kl. 10.45).

Mange av kretsens løpere var reist til Hamar for å delta på Odalsskøyta i Vikingskipet. Likevel hadde hele 28 løpere meldt seg på innen fristen, og var klare til start kl 12.00. Været var kjølig med en liten minusgrad, men brisen ga litt motvind på oppløpssida og en litt ekstra følelse med minusgradene.

Starter Trond Brechan fyrte av de første startskuddene for rekruttene slik at de fikk gått sine 100 meter, før Rekrutt 2 igjen skulle gå en 400 meter. Noen var litt usikre på hvordan det var med vekslingen, og hvor egentlig start og mål var, men etter litt veiledning fra funksjonærer og trenerne gikk det greit. Noen var uheldig å falle, men kom seg raskt opp igjen. Deretter var det første distanse for de aldersbestemte løperne (400 meter også for 10 år, og så 500 meter for 11 år og eldre). Dessverre begynte startpistolen å jukse litt, og spesielt Siver Brattgjerd fikk merke dette. Han kom seg ikke avgårde før på tredje skuddforsøket, og løpet ble naturlig nok hemmet litt av dette.

I rekrutt 2-klassen fikk Marilen Brattgjerd en kjempe-pers på 400 meter, med over 5 sekunders forbedring ned til 49,26. Også guttene Amund Haugnæss og Nicolai Ulvan gjorde store framskritt. Amund var veldig nær å bryte den magiske 60-grensa, med 1.00,05. Nicolai fikk tida 55,29. Gratulerer med nye personlige rekorder!

Når de største guttene i Junior C var kommet i mål, var det tid for dagens høydepunkt for de yngste – Premieutdelingen! Arrangementsansvarlig Nils Harald og vekslingsdommer Jørn Egil Andreassen delte ut pokaler til alle rekruttene inne i gangen til garderobene, og i tillegg var det muligheter for å få kjøpt seg litt kake, saft og en varm kopp kaffe der.

Ole Magnus i herlig driv!

Ole Magnus i herlig driv!

Etter en halvtimes pause var det klart for andre-distansen for 10-åringen Sebastian Tørriseng fra TSK, samt 1000 meter for de som går 11-årsklassen og oppover. Noen gikk sin første 1000 meter, og syntes det var spennende både med distansen og veksling flere ganger. Andre prøvde seg på 1000 for andre eller tredje gang, og forbedret sine personlige rekorder kraftig. Blant Falken-løperne så har vi notert oss sterke personlige forbedringer både for Martin Geving Langli, Martin Solberg Andreassen, Andreas Herjuaune Lillevik, Daniel Faradonbeh og Anders Geving Langli. De yngste forbedret seg med over 20 sekunder, mens gutta i Junior C. kneppet inn mellom tre og fem sekunder på de gamle persene.

Etter at siste par var kommet i mål på 1.500 meter etter en spennende duell mellom kameratene Ole Magnus Solberg Andreassen og Anders Geving Langli, der sistemann trakk det lengste strået etter en flott innspurt, var det tid for å regne sammen poengsummen for sammenlagt-resultatene og avholde premieutdeling for de eldste også. Funksjonærene ble takket av, og under en time etterpå var resultatlista ute på Falkens Facebook-side! Oppsummert; et proft, smidig og trivelig stevne! Takk til løpere, foreldre, publikum, funksjonærer og trenere!

Resultatene fra dagens stevne finner du her.
En video med glimt fra arrangementet er satt sammen av Ingelin Brattgjerd og lagt ut på vår YouTube-kanal.
Stevnefotograf Vidar Andreassen har tatt mange gode bilder, de kan sees her.