Treningssamling i Inzell

I høstferien hadde Falken ti løpere samt to av trenerne på samling i skøytemetropolen Inzell. I tillegg var flere familiemedlemmer også til stede. Her kommer en liten oppsummering av samlingen samt testløpet som ble avholdt siste helga.

Noen av de eldste løperne reiste nedover allerede onsdagen før høstferieuka, og var raskt godt i gang med treningen. Resten kom etter når høstferien for skolene startet. Det ble gjennomført gode økter på is, spenst/styrke-økter, samt sykkel- og løpeturer som avveksling og restitusjon. Stort sett var det to økter hver dag, og til litt ulike tider. Etter litt «lobbying» hadde vi fått aksept for at Vetle Størseth Østmo kunne trene sammen med Bjørn Magnussen jr. på de øktene som var satt av til vårt juniorlandslag. De andre løperne trente stort sett på is i den tiden som var satt av til «allmennheten». Vår seniorløper Marte Vatn var med på opplegget til det nordiske ISU-laget.

Inzell2015 trening
Ole Magnus, Martin og Siver i flotte treningsomgivelser

På isen var det full fokus på tidlig skyv med trykk i, både på langside og sving, ulike hopp- og balanseøvelser, kortere og lengre drag enten alene eller flere sammen, samt noen test-serier på 100m, 400m og 800m. Test-tidene som løperne oppnådde var meget lovende sammenlignet med fjorårets siste testtider.

Enkelte av øktene var preget av veldig mange løpere fra ulike nasjoner (og med varierende skøyteteknisk nivå) på isen samtidig. Andre treninger var det lite folk til stede i Max AIcher Arena, og vi fikk gjennomført meget intense økter. Tror det var spesielt både for løpere og trenere å være på isen samtidig med lovende juniorløpere fra inn- og utland, samtidig som verdenskjente utøvere enten jogget seg ned eller varmet opp på indre bane.

Løperne fra Falken var Marilen Brattgjerd, Martin Solberg Andreassen, Cristian Magnussen, Olav Resell, Siver Brattgjerd, Ole Magnus Solberg Andreassen, Erik Resell, Vetle Størseth Østmoe, Bjørn Magnussen jr. og Marte Vatn. Trenere var Torgeir Magnussen og Jørn Egil Andreassen, samt at Bjørn F. Magnussen også bidro på på mange av øktene.

Vi var heldige med været på noen av dagene, og fikk med oss fine sykkel- og løpeturer i nærområdet i fin høstsol. Noen av foreldrene og søsknene som var med på turen tok seg turer i skogen og opp i fjellet. På 1771 meters høyde var det flotte fotomotiv og naturopplevelser i særklasse. Torsdag kveld fikk vi også en hyggelig fellesmiddag på Kafe Vroni. I tillegg ble det tid til både shopping og sightseeing i Salzburg i løpet av oppholdet.

Inzell2015 sosialt
Felles middag med utøvere, trenere og familie.

Siste helga var det testløp der arrangøren åpnet for at seniorløperne og de eldste juniorløperne fikk delta. Bjørn Magnussen valgte å stå over løpet siden en lyskeskade som ikke var helt restituert. Gledelig var det da at Vetle Størseth Østmoe satte ny personlig rekord i sitt «comeback» på 500 meter med tiden 38,68. Marte Vatn klinket også til med en sterk 3.000 meter på løpet, og tiden 4.22,25 holdt til ny kretsrekord! Gratulerer!

Takk for en vellykket samling, nå er vi straks klare for NC i Fosenhallen og deretter utendørs is på Leangen! Gleder oss til sesongen 2015/2016!

Skøytehilsen fra Jørn Egil Andreassen