Vikingløpet

Seks Falken-løpere deltok i det tradisjonelle Vikingløpet i Tønsberg 25-26.januar. Løpet er i tillegg til et sammenlagtstevne også kvalifiseringsløp for deltakelse i Viking Race i Heerenveen senere i sesongen. I tillegg til de norske deltakerne stilte en stor tropp fra STC Rutten (Nederland) opp i konkurransen.
Sykdom preget flere i troppen vår og mest uheldig av alle var Erik (G13), som fikk omgangssyke og måtte avbryte konkurransen etter å ha gjennomført den første 500-meteren lørdag uten å kunne yte sitt beste.
Steinar (G12) gjennomførte en god konkurranse, der den første 500m og den avsluttende 1000m var best. Her ble det to nye uteperser. Det holdt til en 4.plass sammenlagt.
Ane (J13) var forkjølet lørdag, men greide likevel å vinne 500m og bli nummer 2 på 1000m. Søndag var formen enda skralere og hun måtte melde forfall.
Vetle (G14) gjennomførte en god konkurranse, selv om 500-meterne ikke var helt full klaff for ham. Med en sterk, avsluttende 1500m klarte han å kapre 4.plassen sammenlagt og ble tredje beste norske løper i klassen.
Odin og Bjørn (G15) hadde vært syke en ukes tid og var preget av dette. Lørdag ble de på tross av nedsatt form henholdsvis nr.1 og 2 på 500m. Odin klarte en 3.plass på 3000m, mens Bjørn dessverre falt og ble nummer 12. Søndag vant Odin 1000m og Bjørn ble nr.3. Etter dette trakk de seg fra den avsluttende 1500m pga sykdommen som fortsatt satt i kroppen.

Falken-løpere på pallen under premieseremonien på lørdagens bankett

Under den avsluttende premieutdelingen fikk Vetle tilbud om å delta i Viking Race basert på sin 3.plass sammenlagt blant de norske utøverne i klassen. Ane og Odin fikk også klarsignal til Heerenveen basert på de første distansene samt deres prestasjonsnivå gjennom sesongen så langt. Vi gratulerer! Resultater finner du her.